06 24213292 info@briska.nl

EHBOnrust

ontspan de wereld, begin bij jezelf

Onrust en spanningen bestaan altijd in relatie tot onszelf en meestal ook in relatie tot anderen.

Ze ontstaan wanneer verwachtingen niet uitkomen. Als er beslissingen worden genomen waar we niet achter kunnen staan. En de mate waarin goede zelfzorg ontbreekt speelt hier een belangrijke rol. Langdurige innerlijke onvrede en conflict leidt vaak tot overspanning of zelfs burn-out.

Het kan leiden tot lastige gevoelens als onzekerheid, boosheid, teleurstelling en machteloosheid. We hebben vaak niet zo geleerd om te gaan met lastige gevoelens en schieten in een overlevingsmodus, in relatie tot onszelf en anderen. Dat kan uitaarden in een reactieve, gespannen sfeer en oplopen tot heftige (ook innerlijke) conflicten. Of tot een teruggetrokken gestolde sfeer, waar innerlijke en onderlinge verbindingen worden vermeden. Een heel menselijk patroon waar we ons vaak niet zo bewust van zijn. Het gaat vaak met ons aan de haal. En daar krijgen we later soms spijt van. Of we worden trots en kunnen van daaruit al het kromme recht kletsen, zodat ons geen schuld treft. Anderen gaan dan juist mogelijk gebukt onder die schuldgevoelens door zelftwijfel en zelfverwijt.

Kortom: onrust en spanningen kunnen een flink eigen leven gaan leiden, in ons zelf en in relatie tot anderen. We zijn hier vaak helemaal niet op uit, maar toch gebeurt het. En dan verdoezelen we het liever dan dat we het echt aankijken.

 

Tijd om op een vriendelijk manier verantwoordelijkheid hierin te gaan nemen!

Daarin ligt dan ook mijn visie ‘ontspan de wereld, begin bij jezelf’.

De mate waarin we in eerste instantie zelf een eerlijke blik durven werpen op wat ons nou eigenlijk zo raakt en waarom, is de eerste stap naar ontspanning. Dat klinkt paradoxaal, want vaak zijn we bang dat het erger wordt als we onze gevoeligheid aankijken en ontdekken. Het tegendeel is waar! Het vermijden van conflicten en onrustige gevoelens in ons zelf en in relatie tot anderen veroorzaakt juist onrust en spanning.

 

Laat me je gratis helpen met deze EHBOnrust-brieven.

Met deze brieven EHBOnrust geef ik je een stappenplan, tips en suggesties, waarmee ik je een eerste handreiking wil bieden om mee aan de slag te gaan. Je mag me ook bellen of mailen om samen te kijken hoe ik aan je bij kan dragen. Laat je me in ruil voor de download weten wat maakt dat je de brief download en wat je eraan hebt gehad? Alvast bedankt!

EHBOnrust in jezelf

EHBOnrust in (werk)relaties

EHBOnrust in teams

EHBOnrustig als leiding-gevende

Wil je me helpen als downloader met mijn onderzoek naar deze downloads?

Wil je me hieronder laten welke brief je hebt gedownload met welke reden? En wil je me laten weten wat je aan de brief hebt gehad? Stel gerust nog een vraag aan me aan als je wilt, dan krijg je antwoord van me. Ik help je graag.

Paradoxen van het leven

We willen oud worden en jong blijven

We willen rust en jagen onszelf op